ponedeljek, 9. september 2013

Okoli Cresa


Cres je največji (405,70 kvadratnih kilometrov) jadranski otok; leži na severu Jadrana, v Kvarnerskem zalivu. Na otoku je tudi eno od zadnjih zatočišč zelo redke ptice – beloglavega jastreba.


 

200 km



Lokacija veslanja : Okoli Cresa 
Datum : 22.08 do 27.08 2013
6 dni na poti,  slabih 5 dni veslanja
5 bivakov ( dva na istem mestu)
Preveslano : 200 km
Vreme : Držalo je tisto kar so napovedali par ur prej preden sva to doživela, včasih pa še to ne. Ne vem kaj bi bilo če bi turo zaključila dan kasneje !
Sotrpin : Jani 
Misel : Prvega vnuka lahko dočakaš tudi med veslanjem. Jani še enkrat čestitke !




















































V torek sva zaveslala z načrtom, da ta dan tudi zaključiva turo, saj vremenska napoved za naslednje dni ni obetala nič dobrega. Kljub vetru, ki naju je prej oviral kot pomagal sva ob 13. uri na obali mesta Krk zaključila z "akcijo Cres".

Epilog :

- v zadnji uri veslanja, nekje pri svetilniku na Plavniku je Jani prvič postal dedek,
- po nekaj minutah vožnje proti domu je "mrknil" avto, k življenju ga je čez nekaj ur spravil   avtomehanik, ki je z računalnikom resetiral njegove "možgane" - avtomobilske seveda,
- posledice morebitnega enodnevnega podaljšanja veslanja, pa sva si predstavljala naslednji dan doma, ko sva iz medijev izvedela za hudo neurje s pijavicami in trombami, ki se je le malo višje razbesnelo med Pulo in Porečem ter zahtevalo smrt ribiča in veliko materialno škodo na plovilih, ki so se v usodnih urah znašla na tem področju !!??
Naslednjič pa še film, itak !





1 komentar: